fbpx

Fáradékonyság

 Fáradékony, rossz a közérzete, izzad, ingerlékeny, merevek az ízületei, izomfájdalmak kínozzák, törékeny körmök és hajhullás bosszantja? Hátfájás, porckorong problémák, törékeny csontok és laza fogak meglétét tapasztalja különösebb ok nélkül? Ebben az esetben valószínű, hogy a teste savakkal terhelt.

Légzéssel szabadulni a savaktól

  Egy-egy gyenge levegővétel során elégtelen lesz a savak kiválasztása! Csupán ahhoz elegendő az erőtlen légzés, hogy az ember meg ne fulladjon! Pedig a méreganyagok többsége (70%) légzéssel szeretne távozni a testből. Az egyik alapvető szükséglet a légzés, mégis sokan nem jól csinálják. Az emberek legtöbbje jellemzően mellkasi légzéssel vesz levegőt sokszor rendszertelenül és felületesen, ami kevés oxigént juttat a tüdő felső részébe. Azonban a tüdő alsó része is szeretne levegőhöz jutni! Ehhez a rekeszizmot kell elmozdítani, a lefelé mozgásból adódóan vákum keletkezik a tüdő alsó felén, így könnyedén beáramlik a levegő. Végre tehát megérkezik az áhított oxigén a tüdő ezen részébe, de ezzel együtt az egész test oxigén ellátottsága is nő. Továbbá az elmozduló hasfal masszírozza a belső szerveket, ezáltal fokozza a hormontermelést. A kilégzés is fontos! A gyenge és erőtlen légzés akadályozza a kiválasztó és salaktalanító folyamatokat.

Néhány percet naponta rászánva a légzésjavító gyakorlatok után ajánlott légzéstechnikák frissítő és élénkítő hatásain túl alkalmasak a fáradékonyság megszüntetésére. 

Honnét a sok sav!

Savakra szüksége van a szervezetnek, de a savtöbblet jelentősen megterheli.

  • A szervezet is termeli a működése során – szénsav és tejsav…
  • Táplálkozással túl sok fehérje jut a szervezetbe.
  • Eléggé korlátozott a húgysav kiválasztása.
  • A természetes kiválasztás akadályozott – kevés folyadékbevitel, kapkodó étkezés, kevés mozgás és az előzőkben említett gyenge légzés…
Fáradékonyság

2 jó tipp még belsőleg és külsőleg – a fáradékonyság megszüntetésére

  •  A tüdő, a vese és a bőr általi kiválasztás amennyiben nem megfelelő, akkor a kötőszövetbe és a zsírszövetbe tárolódnak a savak. Ezért nehéz a zsírszövettől megszabadulni, legalább is a savtalanításig. A felesleges savakat hígítani próbálja a test víz visszatartással, látható formája az ödéma. Mielőtt kiválasztódnak közömbösíteni kell a savakat, a rendelkezésre álló ásványi anyag kínálatából. Lassan elfogynak a készletek, erre utaló jelek – a csontok kisebb terheléskor eltörnek, fokozódik a hajhullás és ízületi gyulladások is jelentkeznek… Az ásványi anyag készletek feltöltése bázistöbblettel bíró táplálékok segítségével történhet – tökfélék, burgonya és banán…
  • Savtalanító kúra külsőleg a fáradékonyság megszüntetésén és csökkentésén túl egyéb jótékony hatással is bír, általános közérzet javul, immunrendszer erősödik és javul a keringés… Kádfürdő – az egész test savtalanításara alkalmas. Lábfürdő – repedt sarok, lábizzadás, lábszag, gomba esetén és megelőzésre ajánlott. A lábfürdő hatásos húgyhólyag gyulladás, alhasi panaszok és lázas állapot mérséklésére valamint így is meg lehet szabadulni a szervezetben felgyülemlett savaktól. A lábfejen található idegvégződések ingerlése a távoli testrészekre is befolyással van. A hideg víz hatására létrejövő hideg ingerület fokozza egyes hormonok kiválasztását pl. a pajzsmirigy aktivitását növeli. A meleg víz hatására pedig csökken a vérnyomás az emésztés fokozódik és megnyugszik a test.

Gyógyerő a vízben

  Hazánkban számtalan helyen lehet egészségmegtartó jelleggel fürdőzni és gyógyulni, továbbá élvezni a szauna és a gőzfürdő… jótéteményeit. A gyógyvizek testre gyakorolt fizikai és kémiai hatásain túl megemlítendő a fürdőhelyek levegőjében található negatív ionok élénkítő és hangulatjavító szerepe.

Hívjon bátran,
a 06 (30) 900 58 18
minden nap 16 - 18 óráig
jelenleg alapdíjas elérhetőségemen.

Ügyfélszolgálat
+36 30 211 85 44|

Tárhelyszolgáltató
TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.|
+36 30 690 9394||teratarhely.hu

Képek
www.pixabay.com |szabad felhasználású képek lelőhelye

© Szemjoga.hu, jogtulajdonos: Bozó Ibolya Hajnal életviteli tanácsadó, tréner és kozmetikus.
Minden jog fenntartva. 2019.

error: A tartalom védelem alatt áll!