fbpx

Daganatos betegségek

  Az évente újonnan felfedezett jó és rossz indulatú daganatos megbetegedések száma aggasztóan növekszik hazánkban. A jóindulatú daganatok eltávolítás után általában nem újulnak ki és nem veszélyeztetik az életet. Ellenben a rosszindulatúak az egyik leggyakoribb halálokok között szerepelnek. Korai felismerésük esetén gyógyszerekkel és alternatív gyógymódokkal akár gyógyíthatóak is. A természetes táplálkozást követő népek körében ritkábban fordulnak elő  rákos megbetegedések. A sok feldolgozott élelmiszert fogyasztók, illetve a telített zsírsav és finomított szénhidrát dús élelmiszereket előnyben részesítők körében jelentős e betegség kialakulásának a valószínűsége. Genetikai érintettség is megfigyelhető, de ez nem feltétlen öröklődik minden esetben, függ a daganat típusától… További rizikó faktor a stresszes életmód, amely stresszoldó és lazító test-, illetve légzőgyakorlatokkal ellensúlyozható.

 3 hatékony segítség a testnek – légzés, lúgos közeg és gyulladáscsökkentés

  • A rákos sejtek éltető eleme a savas közeg, ahol oxigénhiányos állapot áll fenn. Ezen már kezdetben lehet segíteni! A legtöbb ember csak annyit lélegzik, hogy meg ne fulladjon! Az élettani feladatait alig ellátó, felszínes esetleg kapkodó légzés megjavítása, az alapok elsajátítása után sejtlégzést javító intenzív légzőgyakorlatokkal.
Daganatos betegségek
  • A túlsavasodott testben az egészséges sejtek elvesztik életképességüket, míg a rákos sejtek megállíthatatlanul szaporodnak benne. Lúgos közeget kell teremteni, mely nem kedvez a ráksejtek burjánzásának. Mindez elérhető kiegyensúlyozott táplálkozással. A gyümölcsök és a zöldségek bevitelével a szervezetbe naponta több adagban. Lényeg a sokféleség, ezáltal számos vegyület védőhatása együttesen érvényesül.
  • A teljes kiőrlésű gabonafélék élelmi rostjai és összetett szénhidrátjai révén lassabban szívódnak fel, így az inzulin szintet is alacsonyabban tartják a vérben. Erre szükség is van, mert a finomított szénhidrátok hatására a vérben hirtelen megemelkedik az inzulin szint és az inzulinszerű növekedési faktor-1 (IGF-1), mely a sejtek gyorsabb osztódását és rosszindulatúvá válását segítheti elő. Egyes gyulladásos folyamatok is elősegíthetik a daganatos betegségek létrejöttét, mindez ellensúlyozható az omega-3 zsírsavak – halak és lenmag… – fogyasztásával, melyek erőteljes gyulladáscsökkentő hatással bírnak. 

Erős immunrendszer szerepe a daganatos betegségek megelőzésében

  Az immunrendszer feladata, hogy felismerje a rákos sejteket és elindítsa a megfelelő immunválaszt. Legjobb már, ha kezdetben megálljt parancsolnak a sejtburjánzásnak. Az immunsejtek a vérben keringenek és azt kutatják, hogy hol találnak sérült sejteket, illetve gyulladásokat. A rákos sejtek képesek olykor egészségesnek mutatkozni, hogy elhárítsák az immunrendszer támadásait. Ezért is nehéz ellenük hatásos terápiát alkalmazni. Az immunrendszer hatékonysága antioxidánsokkal növelhető mindenkor a daganatos betegségek különösen a rák megelőzésében.
  Az antioxidánsok igen változatos vegyületcsoport, melyek hatékony szabadgyök semlegesítők. Ezek fellelhetők – a szőlőben, a vörösborban, a zöld teában, a paradicsomban és a bogyós gyümölcsökben…

Rákellenes gyógyító növények

  Kutatások szerint a rákos esetek fele megelőzhető egészséges táplálkozással. A legjobb rákellenes szernek kikiáltott növények a brokkoli, a káposzta, a karfiol és a többi keresztesvirágú növény. Nem csak jó ellenszerei a bajnak, hanem a már károsodott sejteket is regenerálják. Szerencsés esetben az új erek képződését is gátolják a tumorban, előidézik a sejthalált és megakadályozzák az áttéteket. Több támadásponton lépnek fel a ráksejtek ellen, a három legfontosabb:

  • Miközben emésztődnek rákellenes vegyületet termelnek
  • Kéntartalmú vegyületeik által ártalmatlanítják a rákkeltő anyagokat
  • Indol vegyületei az ösztrogén lebontását segítik, így csökkentve az emlő- és petefészekrák kialakulásának kockázatát

Cukorelvonás és rákmegelőzés

  A cukorelvonás megkönnyíti a rákkal folytatott harcot. A glükóz “szőlőcukor” elhagyásával a szervezetben megszűnik a rákos sejtek tápanyagellátása. Már az 1920-as évektől ismeretes, hogy mennyivel több a tumorsejtek glükózigénye az egészséges sejtekénél. Erjedési folyamat indul el a sejtben a cukorból és kevés oxigénből tejsav keletkezik. A savas közeg hatására oldódnak a környező szövetek. A folyamat már-már megállíthatatlannak tűnik. Ha nem jutnak a sejtek cukorhoz, akkor nem termelnek tejsavat, visszatérnek a normális oxidációs folyamathoz. Minden egyszerű szénhidrátot tartalmazó étek veszélyes lehet – fehér lisztből készült pékáruk, tésztafélék, fehér rizs és egyes gyümölcsök… Mérséklésük csökkenti a rák kialakulásának valószínűségét. A daganatos betegségek és a rák megelőzhető egészségesebb életmóddal!

Hívjon bátran,
a 06 (30) 900 58 18
minden nap 16 - 18 óráig
jelenleg alapdíjas elérhetőségemen.

Ügyfélszolgálat
+36 30 211 85 44|

Tárhelyszolgáltató
TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.|
+36 30 690 9394||teratarhely.hu

Képek
www.pixabay.com |szabad felhasználású képek lelőhelye

© Szemjoga.hu, jogtulajdonos: Bozó Ibolya Hajnal életviteli tanácsadó, tréner és kozmetikus.
Minden jog fenntartva. 2019.

error: A tartalom védelem alatt áll!