fbpx

A stressz

stressz

Nehéz reggelente felkelni az ágyból és komor a hangulata, így jó szívvel ajánlom a

Tűzlégzést, amitől a gondolkodása is felfrissül nem csak a teste,
ez a légzésfajta 3x jobban kitisztítja az érpályát mint a normál légzés.
 

Tótágast áll az élete – rohanás a munkahelyre, iskolába 

Már előre fél az aznapi bántó kritikáktól, kisebb-nagyobb bosszúságoktól…, akkor tapasztalja, hogy milyen könnyen kibillen szervezete az egyensúlyi állapotból. A légzés kapkodóvá és rendszertelenné válik, a szívverés gyorsul, az anyagcsere fokozódik, a térlátás nő… 

Csapja be vegetatív idegrendszert – változtasson légzésmódot! 

Lassított belégzés hosszú kilégzéssel, máris gyors segítség! 

Egy pillanatra időzzünk el a “lélegzik” szónál, mely írásos formában az 1400-as évek végétől létezik ilyen formában: “lélekzik”. Mindez arra utal, hogy a lélekből eredeztették a levegővételt. Milyen elgondolkodtató – belégzéskor az információk a testbe áramlanak. Vajon mivé lesz ez az emberben… 😊 és mit lélegez majd ki… 😊 De térjünk vissza a stresszhez. 

A tartós stressz nem kíméli a testet sem a lelket. Beteggé teheti az embert, előidézhet korai öregedést, hormonzavart, alvási problémákat… Zavar keletkezhet a gondolkodásban és az összpontosításban. Mindez csökkenti a munkakedvet és a munka hatékonyságát. 

Szerezze vissza a lelki nyugalmát!

Bőséges fehérjebevitellel a reggeli alkalmával – serkentheti, olyan ingerület átvivő anyagok keletkezését, melyek megalapozzák az aznapi “jó hangulatot”. 

Az arc izmainak fellazítása, mély masszázsmozdulatokkal, mivel az arcban összpontosul a feszültségek 60-70%-a. 

Energiát adó napi tevékenységekből – kerti munka, olvasás, kirándulás és új ételek készítése…  A szeretet és a játékosság jegyében gyermekével együtt – orron át lélegezzék be az elképzelt „rózsaszínt”, majd kilégzéskor tartsák a testben. Ismételhető, míg jól esik 😊😊

Végül következzen a számvetés nagy pillanata – mi billentette ki egyensúlyából a nap folyamán – félelmek, problémák, kötelezettségek? Ami megtörtént arra túlzó érzelmi reakcióval válaszolt? Esetleg elfogadta a kialakult helyzetet? Lehetett volna másképp? 

Elalvás előtt is seregnyi lehetőség várja, hogy kipróbálja – meditáció, testgyakorlat, légzésmód – mindenesetre nem kell benne elveszni. Segítek kiválasztani a megfelelőt! Hívjon bátran!

Hívjon bátran,
alapdíjas elérhetőségemen!
A tájékoztatás ingyenes!
06 (30) 966 78 29
hétfői napokon
16 - 17 óráig

Ügyfélszolgálat
+36 30 211 85 44

Tárhelyszolgáltató
TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.|
+36 30 690 9394||teratarhely.hu

Képek
www.pixabay.com |szabad felhasználású képek lelőhelye

© Szemjoga.hu, jogtulajdonos: Bozó Ibolya Hajnal életviteli tanácsadó, tréner és kozmetikus.
Minden jog fenntartva. 2019.

error: A tartalom védelem alatt áll!