fbpx

Karikás szemek

Elgyötört, fáradt kinézetű emberekkel naponta szoktunk találkozni, akik lehet a valós koruknál sokkal idősebbnek látszanak. Így máris kialakul bennünk az egész arcról alkotott kép. 

Figyelje az arcokat! 

Milyen elégedett lehet kinézetével, akinek az alsó szemhéja átmenet nélkül megy át az orcába. Igen, ő még valószínű fiatal.

fiatal nő

Későbbi életkorban a zsírpárnák és a csont tömegének csökkenésével egy redő képződik, mely árnyékoló hatása láttatja a sötét karikákat.
A sötét karikák oka lehet – genetikai, lassú anyagcsere, vérszegénység, túlzott kávé és tea fogyasztása, valamint egyéb betegségek… 

A teljességhez még ez is hozzá tartozik 

Itt a bőr sokkal vékonyabb, mint máshol az arcon. A kötőszöveti rostok és a zsírszövet mennyisége is kevesebb. Emiatt sokkal feltűnőbbek a vérerek kékes-rózsaszínes árnyalatukkal. 

Nem kell hozzá átütő technikai megoldás – elég néhány háziszer 

Világosító pakolások és borogatások – konyhai alapanyagokból, joghurt, tojásfehérje… óvatosan a szem köré paskolni, majd 20 perc után lemosni. 

Kollagénképződés serkentése – fehérjedús ételekkel, húsfélék, sajtok… így késleltethető a bőrréteg elvékonyodása. 

Szemkörnyék masszázsa – növényi olajokkal, lágy kézmozdulatokkal simítani, de nem gyűrni a bőrt. Napi 3-4 perc ráfordítás érezhető eredményt hoz. 

Nyomasztja még valami más – Igen

Ha az erekben folyadék halmozódik fel, még jobban látszanak a sötét karikák. Okozója lehet túlzott sóbevitel, allergia… Ekkor már egy másik kozmetikai probléma fenyeget a püffedtség. Mely életkori sajátosság is lehet, folyadék vagy a zsírszövet felhalmozódása miatt. 

Kerülje a hunyorgást! 

Az erős fény és a hunyorgás kedvez a szarkalábak kialakulásának. Első intő jelek a szemkörnyék apró ráncai. A ráncképződés lassú folyamat, de 40. életév után felgyorsul. Ez esetben is hatásos segítség a szemtorna és a szemjóga.

Ha még nem karikásak a szemei és apró ráncokat sem fedezett fel a szemzugban, így nem is biztos, hogy ez a téma foglalkoztatja 🙁 Megelőző óvintézkedéseket azonban már tehet! Ne feledje legolcsóbb eljárás a megelőzés! 

Hívjon bátran,
alapdíjas elérhetőségemen!
A tájékoztatás ingyenes!
06 (30) 966 78 29
hétfői napokon
16 - 17 óráig

Ügyfélszolgálat
+36 30 211 85 44

Tárhelyszolgáltató
TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.|
+36 30 690 9394||teratarhely.hu

Képek
www.pixabay.com |szabad felhasználású képek lelőhelye

© Szemjoga.hu, jogtulajdonos: Bozó Ibolya Hajnal életviteli tanácsadó, tréner és kozmetikus.
Minden jog fenntartva. 2019.

error: A tartalom védelem alatt áll!