fbpx

Ráncos bőr

Fiatalon úgy gondoljuk a ráncok csak mások sajnálatos sorsa. Nem titok, hogy a 40. életév felett Ön is úgy érzi már/majd, hogy az öregedési folyamatok lassítására tett kísérletei – napi bőrápolási szokások – nem elegendők.

Az idő múlásával egyre jobban lassul a pajzsmirigy és a petefészek működése. A csökkenő hormonszint miatt életét megkeserítheti a ráncos és elvékonyodó arcbőr, bőrviszketés, ritkuló haj, ízületi fájdalom, törékeny csont, szorongás és kedvetlenség… Ha mindezeket szeretné elkerülni, akkor itt a segítség!

TÉPELŐDÉS HELYETT TESTGYAKORLATOK

Melyekről keveset hallani, ellenben valós és hatalmas erővel bírnak. Nem mindennapos dolog, hogy az ember tudjon hatni a hormonműködésére pedig nem lehetetlen.

Egyes testgyakorlatokkal és az energiák mozgatásával fokozható a pajzsmirigy és a petefészek működése. Az így keletkező hormontöbblet erősíti a csontokat, a bőr-, haj- és köröm szerkezetét és mérséklik a szorongást… A testgyakorlatok könnyen elvégezhetők az egészségi állapot figyelembevételével és néhány óvintézkedés betartásával. Még egy felfedezésre váró terület a

TUDATOS LÉGZÉS – A HOSSZÚ ÉLETÉRT

Figyelte már a légzését? Mekkora erőt fektet bele? Az erőtlen légzés főleg ha lassult vérkeringéssel társul, akkor nehezíti az oxigén és a tápanyagok eljutását a bőrfelszín közelébe. Így szembesülhet az oly gyakori fakó bőrszínnel. Ennek ellensúlyozására ajánlanám a regenerációs és élénkítő légzőgyakorlatok végzését!

Szívesen belevágna a terápiába? Ha igen, Önnek akkor tudok segíteni. Az alapok elsajátításával már kezdhetjük is… majd lépésről-lépésre a saját tempójában tudja hasznosítani a tanultakat.

NAPONTA ALKALMAZZA AZ ÍGÉRETES OTTHONI PRAKIKÁKAT.

  • A bőr leépülési folyamataira figyelmeztetnek a degenerációs ráncok! Mély gyúró mozdulatokkal – legjobb, ha az ember saját magán alkalmazza, így megakadályozható az izomrendszer letapadása és az arc megereszkedése.
  • Antioxidáns hatású anyagok alkalmazása E- és C- vitamin és cink… legjobb természetes forrásból hozzájutni – zöldségek és gyümölcsök által, így nem kell félni a túladagolástól és a vese túlterhelésétől.
  • Víz kívül-belül! Külsőleg a hideg víz összehúzza az arcbőrben lévő hajszálereket, ezáltal gyorsul a keringés, látható eredmény a feszesebb bőr. Reggelente alkalmazva üdítően hat, a tág pórusokat is összehúzza. Belsőleg alkalmazva egyenletes arányban inni a nap folyamán. A bőrsejtek összeesését megakadályozza és feltölti a sejteket, így csökkentve a ráncok mélységét.
Ráncos bőr

Egy csokor nagyszerű módszer közül bármelyiket hívja segítségül ismerőseinek hamarosan feltűnik a változás. Válassza ki az Önnek megfelelőt. Bővebb tájékoztatás igénye esetén szívesen állok rendelkezésére.

Száraz, ráncos bőr? Mit tehetünk ellene?Bőrünk hihetetlenül ellenálló, ugyanakkor rugalmas is: képes arra, hogy jelentős mértékben kitáguljon, majd visszanyerje eredeti méretét. Ez az irha két összetevőjének, a kollagénnek és az elasztinnak köszönhető. A bőr jócskán megnyúlik például a terhesség során, amikor meghízunk, vagy akár bizonyos sérülések esetén is.

Általában 30 éves kor felett már beindul a ráncképződés, de vannak akiknél előbb is tapasztalható. Kollagén és elasztin nélkül már 25 éves korunkra elvesztenénk bőrünk természetes szépségét.

Már a húszas-harmincas években beindul a ráncok képződésének folyamata, látványos fokozódásra pedig ötven év felett elkerülhetetlenül sor kerül. A ráncok kialakulásához és megerősödéséhez több tényező hozzájárul.


A ráncos bőr okai

A szolárium és napozás által testünket érő UV- fény.

A dohányzás önmagában is erőteljesen fokozza a ráncok korai megjelenését, és nem csak a száj körül. A cigarettázás ugyanis azzal lassítja a kollagéntermelést, hogy rontja a C-vitamin felszívódását, ami pedig a kollagéntermelés fontos alkotóeleme.

A stresszes életmód, a kevés alvás szintén hozzájárul a ráncok megjelenéséhez.

Egészségtelen, vitaminszegény táplálkozás, kevés folyadék fogyasztása mellett bőrünk látványosabban öregszik. A bőr ragyogását az A-, a C-, és E-vitaminok bevitele segíti elő. Az antioxidánsokban gazdag ételek a bőrt is képesek fiatalosabbá varázsolni, a megfelelő folyadék bevitel pedig belülről hidratál.

A nem kielégítő keringés, a rossz oxigenizáltság, a különböző okok miatt lelassult anyagcsere folyamatok mind kihatnak a bőr állapotára, felerősítik az idősödéssel járó jeleket.

A ráncok kialakulásában szerepet játszik a genetika, az örökölt bőrtípus. A különböző betegségek és hormonális állapotok is elősegíthetik a ráncosodást.

A mimikai és a degenerációs ráncok előbb alakulnak ki a száraz bőrön. Előbbi az arcjáték során jön létre, utóbbi pedig a bőr leépülési folyamatainak eredménye. Az ideje korán elkezdett preventív kezelés még a degenerációs ráncok előjeleinek mutatkozása kezdetén is hatékony lehet. Késleltetheti, illetve megelőzheti a mélyebb ráncok kialakulását. A mély izmokra ható átfogó masszázs, házilag első lépés lehet a ráncos bőr kezelésekor!

Vízhiányos ráncos bőr

A dehidratált, vagyis vízhiányos bőr esetében, a száraz bőrrel szemben, nem a bőr zsírtartalmával van gond, hanem annak víztartalmával. A száraz bőr genetikailag meghatározott, és nemcsak az arcon, de a test egyéb részein is érzékelhetjük, nagyon jellegzetes például a kéz szárazsága. A dehidratált bőr azonban bármely bőrtípusnál előfordulhat, egyszerre lehet száraz és zsíros érzetű, és a megjelenése nagymértékben függ az életmódtól, illetve a környezeti tényezőktől.

A vízhiányos bőr és a száraz bőr tünetei nagyon hasonlítanak egymásra: feszülő, érzékeny, fakó, élettelen, hámló, viszkető bőr. Emellett olyan jellegzetességek is lehetnek rajta, melyeket a száraz bőrűek ritkábban tapasztalnak meg, például gyakorta alakulhatnak ki rajta pattanások, mitesszerek. Ha ugyanis a bőr víztartalma csökken, akkor szervezetünk több faggyú termelésével igyekszik kiegyenlíteni azt.

A dehidratált bőrnek több vízre van szüksége. A vízhiányt számos dolog előidézheti és a nem megfelelő ápolás következtében időről időre újra kialakulhatnak a kellemetlen tünetek. A környezeti tényezők közül a bőr dehidratáltságát okozhatja a dohányzás, a stressz vagy éppen a nem megfelelően összeállított étrend.


4 hazsnos tipp a feszes bőrért

  1. Az arc masszírozása gyúró mozdulatokkal megakadályozza az izomrendszer letapadását. Ennek hiányában megereszkedik az arc. Továbbá a letapadt izmok nyomják az ereket, akadályozva ezzel a keringést. Az ebből eredő tápanyag és oxigénhiányos bőr fakó kinézetű lesz. A későbbiekben pedig eredményre vezethetnek a különféle bőrfiatalító és feszesítő eljárások.
  2. Antioxidánsok alkalmazása kívül-belül. Mely anyagokra jellemző, hogy nagy reakció képességű káros molekulákat hatástalanítanak a szervezetben. Elsődleges védelmi vonal a betegségek, valamint a ráncos bőr kezelése és megelőzése szempontjából. A szervezetben is termelődnek kis mennyiségben. Legerősebb csoportjuk a karotinoidok, továbbá antioxidáns hatású anyagok az E-vitamin, a C-vitamin, a szelén és a cink… A lényeg, hogy természetes forrásból változatos formában jusson hozzá a szervezet, így a túladagolástól sem kell tartani.
  3. Természetes regeneráló és bőrtápláló anyagok – a bennük lévő vegyületek sokfélesége folytán, illetve a még fel nem derített hatóanyagaiknak köszönhetően fejtik ki áldásos hatásukat. Idősebb korban a lassult és az erőtlen légzés rontja a közérzetet, illetve egészségi állapot romlást idézhet elő. A gyengébb vérkeringés a véredények keményebbé válása miatt az oxigén és a tápanyagok nehezebben jutnak a bőrfelszín közelébe, mely fakó bőrszínt eredményez. Ennek ellensúlyozására ajánlott végezni regenerációs folyamatokat élénkítő légzőgyakorlatokat.
  4. Idősebb korban csökken a szomjúságérzet, ez a sejtnedvek kiszáradásához vezethet. A víz ÉLET! Élvezhető és áldásos hatását nem csak fizikai és kémiai tulajdonságai határozzák meg. A benne lévő információk és energetikai rezgések is óriási erővel bírnak. Rezgési mintázata tökéletes egészséges kisgyermekekben, valamint a növényekben. A benne lévő információt átadja mindennek, amivel kapcsolatba lép. Egy pohár vizet kézbe véve – beprogramozhatjuk, hogy hasznukra váljék!
Hívjon bátran,
a 06 (30) 900 58 18
minden nap 16 - 18 óráig
jelenleg alapdíjas elérhetőségemen.

Ügyfélszolgálat
+36 30 211 85 44|

Tárhelyszolgáltató
TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.|
+36 30 690 9394||teratarhely.hu

Képek
www.pixabay.com |szabad felhasználású képek lelőhelye

© Szemjoga.hu, jogtulajdonos: Bozó Ibolya Hajnal életviteli tanácsadó, tréner és kozmetikus.
Minden jog fenntartva. 2019.

error: A tartalom védelem alatt áll!