fbpx

Varázslatos és csillogó szemek

 Bizonyára Ön is találkozott már elbűvölő egyéniségű emberrel. Természetes vágya az embernek, hogy mások érdeklődését magára terelje. Sajnos ez csak keveseknek sikerül, szerencsések, akik születési adottsága e lenyűgöző természet. A varázslatos és csillogó szemek elérésének képessége azonban ott lakozik minden ember tudatalatti szférájában. Legelső lépés lelki derűt sugározni a világ felé, hogy minél jobban kiteljesedjen a szem hatalma. “A szem a lélek tükre.” Tartja a mondás, de akaratunkat is képes tükrözni. Vannak emberek, akik környezetüket egyetlen pillantással leigázzák, még messzebbre merészkedve gondoljunk az állatszelídítőkre. Figyeljük meg, miért nincs szuggesztív kisugárzása a szemnek úgy általában, mert örökösen ide-oda mozog a szem. Először is meg kell szabadulni a rossz beidegződésektől, nem kell az egész arcot vagy egyik-másik szemet nézni.

3 tipp az igéző, kifejező és csillogó szemek eléréséhez

  • Fixációs gyakorlatokkal el lehet érni a pislogás nélküli tekintetet.
  • Szemtorna és a szemmasszázs fogásait alkalmazni.
  • Centrális nézést gyakorolni.

 Ami ezen technikákkal elérhető: nyugodt, átható tekintet, mások lenyűgözése, boldogulás útjára térés, akarat érvényesítése. Kellő odaadással a szuggesztív hatalom minél teljesebb birtoklása.

Varázslatos szemek

Még nagyobb és csillogóbb szemek

  Nagyobb és kifejezőbb szemeket szeretne? Optikailag nagyobbá teheti egy egyszerű gyűrűsizom gyakorlattal. Mely sajátossága, hogy az elalvást is megkönnyíti. A csillogó szemek eléréséhez elengedhetetlen a szemfürdő alkalmazása. Reggel felkelés után és este lefekvés előtt közvetlenül alkalmazható.

Egy rejtélyes szerv

  A szemekkel befogadható fizikai információk lecsökkentése vezet el a “harmadik szemes” látáshoz. Ez nem más, mint a tobozmirigy tudatos működésének beindítása. A nyugati kultúra is tud róla, rég Galenus a megérzésekkel hozta összefüggésbe, Descartes a lélek székhelyének tartotta. Vajon miért szorult háttérbe az emberiség fejlődése során? Nem mutatkozott rá testi igény, így elsorvadt a funkciót képviselő szerv. Ha jelentkezik rá testi igény újból beindítható a tobozmirigy működése bármikor. A tobozmirigy irányítja a biológiai óránkat is. Sötétben növeli a melatonin nevű hormon termelődését, amitől álom jön a szemünkre. Hajnali 3-4 órától pedig fokozatosan csökkenti. Ha mégis több termelődik belőle a világos nappali órákban krónikus fáradságot idézhet elő. Mivel a melatonin felel a mély pihentető alvásért, ezáltal hat az anyagcserére, az immunrendszerre és a regenerációs folyamatokra. A tobozmirigy karbantartása kis odafigyeléssel lehetséges, cserébe kapjuk az öregedési folyamatok lassítását.

Szem előtt az arc

  Az egész arc játékát figyelembe véve hatalmas szerepe van az érzelmek kifejezésében a szemnek és a környékének. A tágra nyílt szem érdeklődést mutat, a hunyorgó szem jobb szemügyre vételt gyanít. Az izgatott és a lelkesült ember pupillája nagyobb lesz, az elutasítóé és a haragosé kisebb. Agresszívnek tűnhet a meredt nézés kevés pislogással. Bizonytalanságról árulkodik a repdeső tekintet, szemkontaktus kerüléssel. A vonzás vagy a taszítás megléte azonnal felfedezhető a szemben. Semmi sem marad rejtve, ahogy a régi mondás tartja – “A szem mindent lát, csak magát nem.”

Környezetünk alakít minket

  A környezetünk alakít minket a neki megfelelő formára! Ne hagyjuk! Határozott egyéniséggé válni segíthet a rengeteg praktika. A csillogó szemek elérésén túl egy különös csengésű hang is magára vonhatja a figyelmet. Általában elmondható, hogy kerülendő a magas hangon az orr- vagy torokhangon való beszéd. Aki igazán törődik a hangjával, mélyebb rezonanciájú mellhangon beszél. Ilyenkor a mellkasban érezni a hangok rezgését, melyek a belső hangszalagizmok segítségével képződnek. A tiszta kiejtésű határozott beszéd mellett egyes testgyakorlatok is elősegíthetik a hang szuggesztív erejének megtöbbszörözését.

Mit tegyünk hogy szép szemek nézzenek velünk szembe a tükörbe?A krémek és a rendszeres ápolás dacára a szem és annak környéke mégis sokszor tűnik fáradtnak, „öregesnek". A bőr elvékonyodására, a sötét karikákra vagy a fáradt, puffadt, táskás szemre azonban sokféle gyógyír, apró trükk van. Képernyő előtti munka, a száraz levegő, hosszú idő a szabadban, későre nyúló, tv-nézéssel töltött esték, ezek mind igénybe veszik és fárasztják a szemet.

Mi hát a teendő? A víz és folyadékfelvétel elégtelen mennyisége napjainkban eléggé általános. Az optimális mennyiség minimum napi két liter lenne a táplálék rejtett víztartalmán kívül. Ha a szervezet állandó vízhiánnyal küzd, onnan vonja el a folyadékot, ahonnan tudja, hogy a létfontosságú szervrendszerek, például a vérkeringés működését biztosítsa. E jelenség első tünete a szem beesetté válása, hiszen a szem körüli bőr nagyon finom, vékony szerkezetű, jól mutatja a nemkívánatos térfogatcsökkenést. A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele a szem körüli szépség titka.


A szép szemek, csillogó szemek


A kifejezéstelen, mélyen ülő szemek a szemtorna gyakorlatokkal kifejezővé, illetve optikailag nagyobbá tehetők. Jótékonyan hatnak, áthangolják az egész testet. Legkényelmesebb mindezt fekve végezni, elalvás előtt még az álmot is meghozzák. A Fixációs gyakorlatok és a centrális nézés eredményezheti a nyugodt, átható tekintetet és a szuggesztív hatalom birtoklását. A karikás szem  8-9 óra alvással is csökkenthető.

Fáradt, gyulladt, netán véreres szemek lehűtött gyógynövényfőzettel nyugtathatók meg. Ha érzékeny szemkörnyék, akkor elengedhetetlen a maximális tisztaság, csakis teljesen friss, tiszta főzet használható. A szemfürdőként használt növényeket öt percig forraljuk. Ezután szűrjük át az oldatot egy szűrőpapíron, nehogy apró darabok maradjanak benne, melyek irritálhatják a szemet.

A legismertebb növény, mely a szemnek fényt és csillogást ad, egy szerény kis virág: a szemvidítófű. Megnyugtatja a fáradt, száraz szemet. Jó hatású még a kamilla és az apróbojtorján is.

A klasszikus uborkakarika csodákra képes, hidratálja és hűsíti a szemet, így buli előtt is nyugodtan bevethető. A legtöbb kultúra előszeretettel használja ezt a praktikát.

Hívjon bátran,
a 06 (30) 900 58 18
minden nap 16 - 18 óráig
jelenleg alapdíjas elérhetőségemen.

Ügyfélszolgálat
+36 30 211 85 44|

Tárhelyszolgáltató
TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.|
+36 30 690 9394||teratarhely.hu

Képek
www.pixabay.com |szabad felhasználású képek lelőhelye

© Szemjoga.hu, jogtulajdonos: Bozó Ibolya Hajnal életviteli tanácsadó, tréner és kozmetikus.
Minden jog fenntartva. 2019.

error: A tartalom védelem alatt áll!